Vælg en side

Om forfatteren

Knud Lindholm Lau, forfatter og talelærer. Udgiver af Victor Klemperers LTI – Det Tredje Riges sprog på dansk i 2010

BARE FORDI AT (EPUB elektronisk bog)

178,50 kr.

Bogens forfatter ved godt, at en dansklærer ikke bryder sig om vendingen “fordi at”, det er på nutidens dansk ikke helt korrekt eller godt sprog. Men der er også noget galt  med især politikernes og mediernes forhold til minoriteter.

Med et stort antal eksempler fra alle medietyper vises det, at der i den danske offentlighed gemmer sig fastlåste – tildels også racistiske – forestillinger om medborgere fra religiøse eller etniske minoriteter. Analyse gennemføres med redskaber, hentet fra en række forskellige fagfelter.

Dens sproglige analyser, dens mange forfærdende udsagn fra indvandrerhadere, dens referencer til statistik og anden virkelighedsforståelse gør den til et særsyn af en bog, Morten Thing, Social Kritik |

Det vises også, at den poilitiske grundorden som led i den såkaldte “udlændingepolitik” sættes under pres. Særligt kribler det i manges fingre for at få stækket domstolenes og mediernes uafhængighed.

I traditionen af Victor Klemperers sprogkritik i “LTI – Det Tredje riges Sprog” udgør bogen et bidende angreb på den måde, hvorpå især muslimer omtales i den offentlige debat.

Analysen bygger på grundige referencer til teori og empiri, der ikke alene gør den til solid – og dog letlæst – læsning, men også særdeles anvendelig som læsning på fra gymnasieniveuaet og opefter.

Bare fordi at blev ved udgivelsen hædret af Sportgoodsfonden med et stort legat.

Beskrivelse

Af indholdet

Hvorfor og hvordan

DEM

OS

Den poitiske grundorden

Begrundelser

Kommunikationspopulisme

Ønsker til nutidsdanerken om et VI

Litteraturliste

 

Her skrives om materialerne, og der gives eksempler mm på det, man kan få af materialer ved køb

 

 

 

 

 

Anmeldelser

Knud Lindholm Laus bog er en bedrift, Georg Metz, Information

Hermed min varmeste anbefaling, prof. emer. Heine Andersen, KU i New Outllok

En inspiration for alle, der vil forholde sig kritisk til vore dages sprog. Bred anskaffelse anbefales, lektørudtalelse

Styrken er, at de [eksemplerne] samlet tegner et billede af en populisme, der graver grøfterne dybere ved at udsende arsenik i mange doser, mediekommentator Jacob Mollerup, Politiken

Derfor bør denne bog læses af så mange som muligt. De første skal være samtlige af landets redaktører og journalister. Herefter skal den være en del af pensum på første semester på journalistuddannelserne. Måske årets vigtigste udgivelse, journalist Paula Larrain, Altinget. dk

Politisk korrekt? Jovist, og mange tak. Bedre end små doser arsenik, seniorkorrespondent Anders Jerichow, Politiken

Efter min mening burde den sendes i klassesæt til Christiansborg, Lone Theils, POV International.

En sober sproglig analyse, der godtnok er hårrejsende, mangeårig formand for Dansklærerforeningen Jens Raahauge, Den2.Radio.

In weichem Ton, mit klarem Blick für den Zusammenhang von Sprache und Moral erklärt Lau, wie Populisten à la Støjberg den Mainstream im Land erobert haben, Thomas Borchert,Frankfurter Rundschau.

En velresearchet kraftpræstation af en analytisk fortælling i øjenhøjde med læseren; medmennesket. Som læser mærker man hurtigt, hvorfor denne forfatter har vundet hæder som underviser i kommunikation, Julie Jeeg, SOS Racisme

Bogen er lettilgængelig og egner sig godt til dansk- og samfundsfagsundervisning i de ældste klasser i folkeskolen eller til gymnasie, Ida Sophie Skriver Olsen og Andreas Skriver Olsen, SOS Racisme.

Dens sproglige analyser, dens mange forfærdende udsagn fra indvandrerhadere, dens referencer til statistik og anden virkelighedsforståelse gør den til et særsyn af en bog, Morten Thing, Social Kritik

Bogen blev efter udgivelsen hædret med et stort legat af Sportgoodsfonden.